ZAFER BAYRAMI
Tarih: 30.08.2012 | Okunma Sayısı: 1925

          Anadolu topraklarının kesin biçimde düşmandan atılması sonucunu doğuran 26 Ağustos1922 den başlayıp 30 Ağustos 1922 de Tük Milletinin zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Zaferin 90. Yıl dönümünde, Zafer Haftası ve Bayramını ,  gururla ,onurla kutluyoruz .

 

          İlk kez 30 Ağustos 1923 tarihinde “Zafer Bayramı” olarak kutlanan Bayram, resmi olarak ise Mayıs 1935 tarihinde tüm ülkemizde kutlanmaktadır.

 

          30 Ağustos 1922 zafer gününü şanlı Türk tarihinde farklı kılan ;Anadolu topraklarında kesintiye uğrayan bağımsızlığımızın ve Türk egemenliğinin yeniden ve ebediyen kazanılmasıdır.

 

  Türk ordusu ve lideri “Başkomutan” Gazi Mustafa Kemal’in yönetiminde öncesinde Sad Planı adı ile planlanan ancak iki kez ertelenen düşmana son darbeyi indirecek Büyük Taarruz 26.Ağustos günü başlatılmış ve 4 gün süren yoğun muharebeler sonucu 30 Ağustos günü Türk Milletinin zaferi ile sonuçlanmıştır. Bu zafer sonrası , son düşmanın denize döküldüğü 9 Eylül 1922 tarihine değin   büyük bir diriliş başlamış Türkiye Milleti tarih sayfasında ışıldamaya başlamıştır.

 

   Türk tarihindeki bu büyük zaferden ders alamayan içeride ve dışarıdaki mihraklar iyi bilmelidirler ki, Türk milletinin tokadı ağırdır. Bugün , kutsal vatan toprağı uğruna milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması uğruna şehit olanların torunları aynı amaç için kanlarını, canlarını ne pahasına olursa olsun vermeye devam etmektedirler. Bu milli şuur ve anlayış içerisinde geçmişte ve yakın tarihimizde canlarını veren aziz vatan şehitlerimize bir kez daha cenabı Hak’tan rahmet , gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu millet ,şehit ve gazilerine minnettardır.

 

          Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer'ini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kahraman Ordumuza, şükranlarımızı sunuyor, Türk milletinin bu büyük bayramını şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyorum.”

Av. Levent BOZKURT
Aksaray Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.