ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Tarih: 22.04.2014 | Okunma Sayısı: 1986
“Milli egemenliğimiz ve geleceğimiz , vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş  çocuklarımıza emanettir.

Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!
Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.
Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.
Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”
                                                                                                                                                            Mustafa Kemal ATATÜRK


      23 Nisan 1920  Türk Milletinin Milli Egemenliğimizin tazahür ettiği, tarih sahnesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin  ilelebet parlamaya başladığı gündür.  23 Nisan, 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü ve aynı zamanda milli  egemenliğe dayalı, millet iradesinin yönetime  yansıdığı gündür.

      Türkiye Büyük Millet Meclisinin  toplanmasının 94. Yıldönümünü yine Büyük Türk Milleti olarak bugün coşkuyla ve büyük bir onurla kutluyoruz.

      Milli iradenin demokrasiye yansıması olan ilk meclisimizin adının Türkiye Büyük millet Meclisi olarak adlandırılmış olması asla tesadüfe değildir. Milli varoluş ve bağımsızlık mücadelesinde milletimiz topyekün bir savaşla başarıya ulaşmış  millet olmanın gereği yerine getirilmiştir. Türk Milleti Büyük bir Millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu yüzden de milli iradeyi temsil eden  meclisimize “Türkiye Meclisi” , “Türkiye Millet Meclisi” gibi adlar yerine bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından “Türkiye Büyük Millet Meclisi” adı verilmiştir. Bugün de dün olduğu gibi milletimiz büyük millet olma yolunda ilerlemektedir.  

      Bugün , “Milli Egemenlik” ve  onun teminatı olan çocuklarımıza atfedilen “Çocuk Bayramı” nı birlikte  kutluyoruz.
 
      Dünyada başka bir millet yoktur ki çocuklarına bayram hediye etsin. İşte bu düşünce Türk Milletinin geleceğini güvence altına almaktadır. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır.
     
       Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Milli  Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan ederek onlara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir.
 
      Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler  olarak yetişmeleri ortak hedefimiz ve en büyük dileğimizdir.
 

      Türk milleti, hangi şart altında olursa olsun, milli egemenlik üzerinde hiçbir vesayet ve tahakkümün kabul edilmeyeceği bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu gün de özgür, bağımsız, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye'yi geleceğe taşımak bizlerin ve çocuklarımızın en önemli görevlerindendir.

      Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin ve İstiklal Savaşımızın baş mimari kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü  onun silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla,  bu yolda canlarını veren tüm şehitlerimizi’ de rahmetle anıyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle, hayatımıza neşe, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi, aydınlık yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Milli  Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94.yıldönümünü şahsım ve Aksaray Barosu adına kutlarım.
 
 
Av. Levent BOZKURT
Aksaray Barosu Başkanı
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.