İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ
Tarih: 14.12.2012 | Okunma Sayısı: 2536
Baromuz İnsan Hakları Komisyonu tarafından Dünya İnsan Hakları ve Demokrası Günü etkinlikleri kapsamında 14 Aralık 2012 Cuma günü Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması ve vatandaşları bilgilendirici broşür dağıtımı yapılmıştır.
 
Baro Başkanımız Av. Levent BOZKURT yapmış olduğu açılış konuşmasında;İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilmesi ile insanlığın, çağdaş dünyanın en temel insan hakları belgesine kavuştuğunu,İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımladığını, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağını ilan eden İnsan Hakları Anayasası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda izlenecek yol hakkında bilgilendirici açıklamalar yapmıştır.
 
Baromuz İnsan Haklar Komisyoun Başkanı Av. İlyas İLHAN ise yaptığı basın açıklamasında; Dünyada ve ülkemizde görülen insan hakları ihlalleri bahsederek,hukukçular olarak en önemli görevlerinin insanların hak ve sorumluluklarının bilincine varmalarını sağlamak olduğunu belirterek hem dünyada hem de ülkemizde insan hakları ihlallerinin olmaması dileklerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.