Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri olan Türk öğretmenleri.( 1921 ) ( Mustafa Kemal ATATÜRK )
Tarih: 24.11.2012 | Okunma Sayısı: 1827
Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri olan Türk öğretmenleri…( 1921 )
                                                                             ( Mustafa Kemal ATATÜRK )

Milli Eğitimimizin fedakarlık timsali, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimizin; “24 Kasım Öğretmenler Günü” yürekten kutlarım. Sevginin, barışın ve kardeşliğin, özgürlüğün, adaletin, saygınlığın, hoşgörünün, refah ve bereketin, güvenin, izzet ve onurun olduğu; “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya”nın kurulmasında eğitimcilerimize olan ihtiyaç büyüktür. Bir ülkenin imarında rol alacak nesillerin yetiştirilmesinde en büyük pay öğretmenlere ve öğretim görevlilerine aittir.

Bir toplumun kalkınmasında en önemli faktör eğitimdir. Eğitim bakımından yeterli olan, güçlü olan toplumlar hem kalkınma da hem de refah sağlamada önemli avantajlar sahiptirler. Bunu sağlamada ise en başta gelen görev öğretmenlerimizindir. Öğretmelerimiz, eğitim camiamız kendine sağlanan imkanlarla eğitim ve öğretim hizmetlerini verirken, çok büyük fedakarlıklara katlanmaktadırlar.


          Türk ulusunun geleceğinin umudu güvencesi olan çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiren Türk öğretmenidir. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aksaray Barosu ve şahsım adına mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyor, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun.24.11.2012
 
Av. Levent BOZKURT
Aksaray Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.