EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Tarih: 30.04.2013 | Okunma Sayısı: 2061
 
          Çalışmak ve aileye helal kazanç götürmek kutsal bir duygudur.
          Emek ve Dayanışma Günü Türkiye 'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiş ve “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır.
 
          Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz.
 
          Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.
 
          Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır.
 
          Bu duygu ve düşüncelerle,  tüm emekçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir ömür geçirmelerini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.
 
 
Av. Levent BOZKURT
Aksaray Barosu Başkanı
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.