DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Tarih: 10.12.2018 | Okunma Sayısı: 907

Hak ihlallerinin günlük hayatın olağan düzeni haline geldiği ülkemizde 10 Aralık İnsan Hakları gününü kutlamak…

Bugün mevcut düzende yapılan hak ihlallerini tek tek saymak mümkün değildir. Bunun yanı sıra Evrensel Bildirge’de yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzenin henüz olmadığı da açıktır. 

Evrensel Bildirgenin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Anayasası gereği insanların ırkından, renginden, cinsinden, dilinden, inancından, etnik kimliğinden, siyasi-vicdani ve felsefi kanaatinden bağımsız olarak, insan olmaktan gelen hakları ve dokunulmazlıkları olduğu, temel fikri, dünya çapında da henüz yeterli koruma bulmamaktadır. 

Bu açıklamalar neticesinde ortaya çıkmaktadır ki hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönündeki girişimler, çalışmalar ve yasal düzenlemeler göstermelik değil, tüm insanlığın ve demokrasinin bir gereği olması sebebiyle işlevsel olarak yapılmalıdır. 

Aksaray Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle hak ve özgürlüklerin ihlal edilmediği, insan onuruna saygının yok sayılmadığı bir ülke için yapılan insan hakları ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz. 

Hak ihlalleri konusunda Uluslararası temel belgeleri ve kıstasları esas olan yasal düzenlemelerin derhal hayata geçirilmesi dileğimizle    
Saygılarımızla 

Aksaray Barosu

İnsan Hakları-Sığınmacılar ve Göçmenler

Dayanışma Komisyonu 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

28.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.