CEZA HUKUKUNDA UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ
Tarih: 21.06.2019 | Okunma Sayısı: 1166

Baro Başkanlığımız ve Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi ile birlikte organize edilen “Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı” eğitimi başlamıştır.

Baro Başkanımız Av. Ramazan Erhan TOPRAK; “05.08.2017/30145 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 48.maddesinin 3.fıkrası uyarınca meslektaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda Ceza Muhakemesinden uzlaştırmacı eğitimlerini başlattık. Yönetmeliğin 50.maddesi 4.fıkrası gereği başvuruda bulunan meslektaşlarımızı 30 kişi olacak şekilde iki grup halinde düzenleyerek eğitimimize başladık. Yönetmeliğin 50.maddesinin 7.fıkrası gereği meslektaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için eğitime devam hususlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ceza Muhakemesinde Uzlaşma Yönetmeliği uyarınca 6 (altı ) gün boyunca 20 saat teorik, 8 saat iletişim, 8 saat müzakere teknikleri, 12 saat de uygulamalı ders olarak toplam 48 saat eğitim alacaklardır. Eğitim sonrası sertifikalarını alacak olan meslektaşlarımız Adalet Bakanlığı Alternatifler Çözüm Daire Başkanlığı tarafından yılda en fazla iki defa gerçekleştirilecek olan sınavda başarı göstermeleri halinde uzlaştırmacı siciline yazılabileceklerdir. Bundan sonra avukatlarımızdan gelen talep doğrultusunda yeni gruplar oluşturacağız.” dedi.

28.09.2024