BASIN DUYURUSU
Tarih: 16.11.2018 | Okunma Sayısı: 861

 

Ankara Barosu tarafından CMK görevini ifa etmek üzere görevlendirilen Avukat Fadime Eymir, bir kolluk personeli tarafından önce sözlü hakarete maruz kalmış ve ardından adliye binası içerisinde darp edilmiştir.


Yasal süreci başlatmak için olay yerine giden Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Avukat Büşra Pamukçu, sorgu hâkimliğinde görevli mübaşir ve bir başka görevli tarafından engellemeye maruz kalmış, duruşma salonuna girişine izin verilmemiştir.


Yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlarımıza yapılan bu saldırının, esasında devletimizin yargı erkine yönelik olduğunu gözden kaçırmamak gerekmektedir. Devletin asli unsurlarından olan yargı erkine yapılan bu saldırının Anayasamızda yer alan hukuk devleti ilkesinin zayıflamasına neden olabileceği de açıktır.


Aksaray Barosu Yönetim Kurulu olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, sorumluların gereken cezayı almaları için yürütülecek hukuksal süreçlere sonuna kadar destek vereceğimizi meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Aksaray Barosu Yönetim Kurulu 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

28.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.