AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Tarih: 17.03.2011 | Okunma Sayısı: 1775

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

Aksaray Barosu adına hazırlanan Avukat Mesleki Sorumluluk Sigorta Poliçesi 10.01.2012 bitiş tarihine kadar poliçe primi gün sayısına göre düşülerek poliçe hazırlanabilmektedir.

Poliçe Şartları:

Yıllık Teminat:

50.000.00 TL

Muafiyet:

1.000.00 TL

Yıllık Brüt Prim:

178.50 TL

POLİÇE KAPSAMI:
Avukatlık mesleğini icra ederken, avukatlık bürosunda çalışan tüm personel ve avukatların olası ihmal ve hatalı eylemlerinden kaynaklanan, müvekkillerinin maddi ve manevi zararlarını teminat altına alır.

POLİÇE MUHTEVİYATI

1) Poliçeyi aldıktan sonra farkına varılacak ve talep edilecek olan geriye dönük 5 (beş) yıllık hataları kapsar.

2) İletişim masrafları ve yargı ve benzeri masrafları teminata dahildir.

3) Ödenen hasarlar avukatlık bürosuna rücu edilmez.

4) Olası hata sonucu mağdur olan müvekkilin avukatlık bürosuna yazılı olarak müracaatı yeterlidir. Mutlaka dava açılması gerekli değildir.

5) Sigortalıdan istenilen manevi tazminat taleplerini ve hakaret davalarında kesinleşen cezaları da kapsar.

6) Avukatlık bürosu iddia edilen hatalı eylem veya maddi zararla ilgili savunma davası açmak ister ve hatalı olmadığını savunursa tüm giderler sigorta şirketine aittir.

7) Avukatlık bürosunda kaybolan kayıp dokümanların yeniden tedarikiyle ilgili masraflar sigorta şirketince karşılanır.

8) Somut örnek olarak, temyiz süresini kaçırmak, fazlaya ilişkin hakkın saklı tutmamak, karşı tarafa davayı ihbar etmemek v.b. gibi hatalı eylemler kapsam dahilindedir.

İletişim Kurulacak Kişiler

Oya KÜÇÜK