AKSARAY’DA “UÇURTMAYI VURMASINLAR “PROJESİ İLK MEYVESİNİ VERDİ
Tarih: 21.07.2011 | Okunma Sayısı: 3747

AKSARAY’DA “UÇURTMAYI VURMASINLAR “PROJESİ  İLK MEYVESİNİ VERDİ

Aksaray Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı ve Üyeleri Aksaray Kapalı Cezaevinde tutuklu annesiyle birlikte kalan, babası da tutuklu bulunan küçük Hatice’yi eğitime başladığı kreşte ziyaret edip, çeşitli hediyeler verdiler. Komisyon Başkanı Av. Zübeyde AKÇA yaptığı açıklamada “ Aksaray kapalı cezaevinde tutuklu annesiyle beraber kalan ve babası da tutuklu bulunan altı yaşında ki Hatice’yi ve annesini  geçtiğimiz günlerde cezaevinde ziyaret ettik. Hatice’nin cezaevi dışına çıkartılabileceği ve  kreşte eğitime başlayabileceği düşüncesi küçük ve annesi tarafından sevinçle karşılandı. Hatice, Aksaray Kapalı Cezaevi ve Aksaray Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmemiz neticesinde  “ Uçurtmayı Vurmasınlar” projesi adı altında Burcu kreşe yerleştirildi. Artık Hatice anne ve babasının tutukluluk hallerinin kalkıp tahliye olana kadar sabah cezaevinden alınıp akşam bırakılmak üzere sosyal hayata hazırlanacak, yaşıtlarıyla birlikte çocuk ortamında fiziksel ve zihinsel gelişimi sağlanacaktır. Bu çalışmanın bütün yönleriyle olumlu  neticelenmesinde emeği geçen Aksaray Kapalı Cezaevi ve SHÇEK yetkilileri ile çocuğun tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayan  Lila Çocuk Giyim mağazası sahibi  ile Emniyet Çocuk Şube Müdürüne şahsım ve komisyon üyelerim adına teşekkür ederim” dedi.

20.09.2024