AÇILIŞ KONUŞMASI
Tarih: 25.06.2021 | Okunma Sayısı: 735

Sayın Milletvekilim,


Sayın Belediye Başkanım,


Sayın Türkiye Barolar Birliği Başkanım,


Sayın Cumhuriyet Başsavcım,


Sayın Adalet Komisyonu Başkanım,


Protokolün çok kıymetli mensupları,


Aksaray Barosu’nun çok kıymetli avukatları, değerli meslektaşlarım, değerli basın mensupları,


Hepinizi saygı ile selamlıyorum.

 

Bu gün, mesleğimize ve meslektaşlarımıza duyduğumuz saygı ve inancın gereği olarak onlara daha iyi hizmet verebilmek için çok büyük özverilerle, çok büyük emekle, gecemizi gündüzümüze katarak inşa ettiğimiz İdari Hizmet Binamız ve Baro Lokalimizin açılışını gerçekleştirmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz.
Aksaray Barosu’nun kurulduğu 1989 yılından bu güne kadar hep özlemini çektiği ve o yıllardan bu günlere kadar tüm Baro Başkanlarımızın mücadelesini verdiği binamıza şükürler olsun ki artık kavuşmuş bulunuyoruz.


Bu eserin Baromuza ve Aksaray’ımıza kazandırılmasında, ilk günden bu güne kadar emekleri olan önceki dönem baro başkanlarımız Sayın Onursal Baro Başkanımız Merhum Yaşar Nami Ünsal ağabeyimize, yine önceki dönem baro başkanlarımız sayın İbrahim Baykan’a, sayın Abdulkerim Yenil’e, sayın Levent Bozkurt’a, sayın Beytullah Coşkun’a ve bu güne kadar mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet vermiş tüm yönetim kurullarımıza ve tüm diğer organlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum.
Binamızın temel atma aşamasından bu güne kadar tüm aşamalarında, çakılan çivisinden, çekilen alçısına, boyasından, mobilyasına kadar yapılan her işlemin içerisinde olan, binamızın kusursuz olması için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışan baro personellerimiz Sayın Aysun Açık’a, Sayın Uğur Avşar’a, Sayın Şaban Çoban’a ve Sayın Yasin Nimet Tekin’e de sonsuz teşekkürlerimi huzurlarınızda bir kez daha sunmak istiyorum.


Yine binamızın baromuza kazandırılmasında büyük katkıları olan Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı sayın Metin Feyzioğlu’na ve tüm TBB çalışanlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


Son olarak, binamızın hizmete açılmasında bizlere büyük destek veren Belediye Başkanımız sayın Evren Dinçer ile belediye çalışanlarımıza ve lokalimizin açılmasında desteklerini esirgemeyen Valimiz sayın Hamza Aydoğdu ile valilik personellerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.


Değerli hazirun;


Bu eser hepimizin… Bu eser hep birlikte çalışmanın, halkına hizmet etmeyi kendisi için bir şeref kabul eden tüm kurum ve kuruluşlarımızın ortak çalışmasının bir tezahürü…
Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar, adaletin olmazsa olmazı, bağımsız savunmanın temsilcileri olan avukatlarımıza hizmet etmeyi, onların dertleriyle dertlenmeyi, sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz demeden kafa yormayı, çalışmayı, ödedikleri aidatları ve baro pullarını son kuruşuna kadar mesleğimiz ve meslektaşlarımız için kullanmayı, tek bir kuruşunu dahi zayi etmemeyi kendimize şiar edindik. Bu anlayış içerisinde de meslektaşlarımıza dahi iyi hizmet verebilmek ve meslektaşlarımızın kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir ortam oluşturabilmek amacıyla çıktığımız bu yolda şükürler olsun ki hedefe ulaşmış bulunuyoruz. İnşallah bu güzel binamızda ve lokalimizde meslektaşlarımızla ve sizlerle birlikte çok güzel günler yaşamak nasip olur diyorum. Emeği geçen herkese tekrar sonsuz teşekkürlerimi arz ediyor saygılar sunuyorum.

 

 

Av. Ramazan Erhan TOPRAK

Aksaray Barosu Başkanı

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

28.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.