30 AĞUSTOS ZAFERİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.08.2011 | Okunma Sayısı: 1854

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI  VE

RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI

Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 89'nci yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.

30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine reva görülen esareti reddederek, tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü denemeye çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şeref ve şanla dolup taşan asil milletimizin anılmaya ve kutlanmaya değer sayısız gün ve aylarının yanında bu ay; kahramanlıkların efsaneleştiği, Türk milletini tarih yapan zaferlerin kazanıldığı bir zaman dilimidir.

Türk Milleti’nin gerçek karakterini bir kere daha dosta-düşmana gösteren 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin ve kahraman ordumuzun açtığı altın bir sayfadır. Bu zafer, yok edilmeye ve elinden bağımsızlığı alınmaya çalışılan bir milletin nasıl ayakta dimdik durduğunun ve varolma mücadelesinin göstergesidir.

30 Ağustos zaferi bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti, bağımsızlığına, birliğine ve gelişmeye olan isteğine karşılık önüne çıkan bütün engelleri ortadan kaldırmış, her dönemde birlik ve beraberliğini korumuş ve bu birlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır.

"Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Elde ettiği hiçbir başarıya bağışlama ve kolay bir şekilde ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına göz dikenlere karşı, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir. Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, milli bütünlüğümüze yönelik emeller besleyenlerin alması gereken dersler vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferi’nin 89. yıldönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyor ve Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor

Av. Levent BOZKURT

Aksaray Barosu Başkanı