19 MAYIS ATATÜRK&S217;Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Tarih: 19.05.2013 | Okunma Sayısı: 2754
“19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür.”  
                                                                    Mustafa Kemal ATATÜRK
 
    Türk tarihinin en önemli dönem noktalarından birisi olan 19 Mayıs; milli şuurun yüreklere işlendiği eşsiz bir destanın, yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlatılan ulusal hareketin adıdır.
   
      19 Mayıs 1919’da Anadolu toplarının emperyalist güçler tarafından işgal edildiği bir dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün özgürlük meşalesini yakmasıdır.
 
  Samsundan başlayan Milli direniş kısa zamanda tüm vatana dalga dalga yayılmış ve Türk Milleti içinde bulunduğu yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstermiş ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.
 
    Zor koşullarda dahi tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır.
 
    Gençliğe büyük önem veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATÜTÜRK, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. 
 
    Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını hiçe sayarak feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyor Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 94.yıldönümü'nü kutluyorum.
 
Av.Levent BOZKURT
Aksaray Barosu Başkanı 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.