18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ
Tarih: 18.03.2020 | Okunma Sayısı: 495

Dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlıkla vatanın korunması için hakka yürüyen 256 bin şehidin tarihin o güne kadar tanık olmadığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının altın harfler ile yazıldığı, Çanakkale Zaferi’nin 105.Yıldönümü kutlu olsun

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün “ Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer ortak bir inanç etrafında birbirlerine kenetlenmiş isimsiz kahramanların, binlerce şehidin kanlarıyla yazdığı onurlu bir zaferdir.

 

Büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiş olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.

 

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiş, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 105 yıl önce kazanılan zaferde, Anadolu'nun her köşesinden Çanakkale'ye gelen, gözünü kırpmadan ölüme giderken "Çanakkale geçilmez" dedirten şehitlerimizi, Suriye’de, İdlib’de, Fırat Kalkanında, Barış Kalkanında, Bahar Kalkanında ve bölücü terör unsurlarıyla mücadele ederken canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

 

Av.Ramazan Erhan TOPRAK

Aksaray Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

28.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.