10 OCAK DÜNYA ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
Tarih: 10.01.2013 | Okunma Sayısı: 2042
“Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.” Mustafa Kemal ATATÜRK (05.02.1924, İzmir)
 
 Baro Başkanımız Av. Levent BOZKURT yayınladığı basın açıklamasında, basının toplumsal işlevinin günlük yaşantıda son derece etkin ve aktif bir karakteristiğe sahip olduğunu belirterek 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Baro Başkanımız Av. Levent BOZKURT, Toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararı gözetmek ve farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak gibi çok önemli işlevlere sahip olan basınımız; hitap ettiği toplumun aynası ve toplumu oluşturan bireylerin doğru haber alma, kamuoyunun duygu ve düşüncelerini tarafsız olarak yansıtmak suretiyle, demokrasinin işlerlik kazanarak gelişmesine katkıda bulunan en önemli unsurlardan olduğunu; basının güçlü olması, güncel haberler ile kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından büyük önem taşıdığını  ifade eden Baro Başkanımız Av. Levent BOZKURT, mesajında şunlara yer verdi:
"Gelişmiş bir hayat ve kültür seviyesi, refah bir dünya görüşüyle uygar bir medeniyetin kurulması, korunması ve varlığını devam ettirebilmesi için basın özgürlüğü, büyük önem arz etmektedir. Günümüz bilgi ve teknoloji çağında, bilgilenme hakkının güvencesi olan ve 'dördüncü kuvvet' olarak nitelendirilen basın mensuplarının, muhakkak ki mesleklerinin gereğini yerine getirmek için, başarıyla ayakta durabilme dirayetini göstererek büyük bir özveriyle görevlerini ifa etmektedirler.
“ Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır'” veciz ifadesiyle Mustafa Kemal ATATÜRK, düşünce kalesinin üstadlarından beklentisini dile getirmiş ve gazetecilerin önemine dikkati çekmiştir.
Sürekli kendini yenileyerek her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde büyük fedakarlıklarla gayret sarf ederek çalışan basın mensuplarımızın bu özel ve anlamlı gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş olan basın çalışanlarını rahmetle anarak Soylu Türk Milletinin gelişiminde ve ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli bir görev üstlenen Türk basını ve mensuplarına başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"
Av.Levent BOZKURT 
Aksaray Barosu Başkanı
 
İnternet Haberi İçin Tıklayınız 1 - 2

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. FERİT KÖSE
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.